VoxViva – kursusforløb


STEMMENS LIV – LIVETS STEMMER

På det 9 mdr. lange kursusforløb VoxViva udforsker vi mulighederne i stemme, sang, lyde, tekster og fortællinger gennem arbejde med åndedræt, bevægelse, dans, kropskontakt, meditation, billeder og energiøvelser. Vi begiver os ud i legende improvisatorisk og musikalsk stemmearbejde individuelt, i par og i grupper.

Vi har fokus på at vække lysten og den oprindelige glæde ved at lege med stemmen til live. Stemmen er vores vejviser gennem udforskning af vores egenværen; vores angst, længsler og mod. Når vi udforsker stemmens kontakt med kroppen og den livsenergi, som bor i kroppen, får vi et enkelt og meget konkret redskab til vækst og forvandling.

Vi arbejder med jordforbindelse, med et roligt centreret åndedræt, med afspændt kropsbevidsthed og med at følge den naturlige energistrøm i vores tilstedeværelse. Arbejdet foregår i balance mellem konkrete tekniske øvelser og legende skabende øvelser således at teknikken kan understøtte og klargøre vores personlige udtryk. Arbejdet vil veksle mellem at være dynamisk og udtryksfuldt, og mellem at have fokus på indre billeder og indtryk med vægt på at komme i en glædesfyldt og rolig kontakt med den indre skabende kraft.

modulerVi vil også gå ud i den fantastiske natur og her fordybe os i lyd og stilhed – alene og i fællesskab.

Vi vil udforske de arketypiske kvaliteter i vores stemmer – følge stemmen gennem mødet med det maskuline og det feminine, det dyriske, det guddommelige og det dæmoniske, det smukke og det hæslige, det komiske og det tragiske. Vi leger med de dramatiske og musikalske muligheder i disse kvaliteter – undersøger farverne og energien i de enkelte områder og søger at skabe møder, befrugtning og helhed. Ved at gå på opdagelse med stemmen i mytologi og arketyper – kan vi give lyd til vores indre dronninger, konger, hekse og uhyrer og derigennem møde vores egne livskræfter. Herfra kan nye stemmer, sange og fortællinger folde sig ud !

Kernen i VoxViva er helt enkelt en tro på, at når vi arbejder kropsligt og legende med alle de lyde man kan lave med stemmen – både de smukke og de grimme – med humor, inderlighed og sanselighed, så får vi rum til at udvide vores kunstneriske og menneskelige udtryksmuligheder. Rum til at være os selv i ro og balance og i kontakt med vores dybeste kvaliteter, hvilket vil åbne vejen for glæde og frugtbarhed – i vores liv, i vores relationer til andre mennesker og i vores skabende arbejde.

Kursusforløbet er et udviklingsforløb for sangere, skuespillere, undervisere, historiefortællere, terapeuter, formidlere og andre som ønsker at udforske deres stemme som en vej til livskraft og et helt og autentisk udtryk.

For interesserede, som ikke tidligere har arbejdet med Katrine Faber, fordres en samtale forud for tilmelding.

Forløbet vil indebære hjemmearbejde og udvikling af et afsluttende personligt stemmeprojekt.

Bevis for kursets gennemførelse gives ved kursets afslutning.
Yderligere info omkring opbygningen af de enkelte moduler med forskellige gæstelærere tilknyttet samt mulighed for tilmelding til kursusforløbet finder du her